Πληροφορίες

Δρ. Αλεξανδρος Μουρουγλάκης
Τσιμισκή 42, Θεσσαλονικη
ΤΚ 54623

Στοιχεία Επικοινωνίας

Η Ελβετία προειδοποιεί για τα γνωστά από τα social media “LemonBottle” που πλασάρονται ως “ενέσιμοι λιποδιαλύτες”

Η αρχή φαρμάκων της Ελβετίας, η Swissmedic, έχει εκδώσει προειδοποίηση σχετικά με τη δημοφιλή ενέσιμη θεραπεία λίπους Lemon Bottle / Lemonbottle, η οποία έχει κερδίσει μεγάλη αναγνώριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εσχάτως και στη χώρα μας με διάφορους influencers να τη δοκιμάζουν ζωντανά. Η Ελβετική Αρχή “συμβουλεύει εναντίον της χρήσης αυτού του προϊόντος, καθώς δεν έχουν αποδειχθεί κανένα ιατρικό αποτέλεσμα”. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, η Swiss Agency for Therapeutic Products (Swissmedic) προειδοποίησε εναντίον της χρήσης της λύσης λιπόλυσης “Lemon Bottle”.

Swissmedic: κανένα ιατρικό αποτέλεσμα – χρειάζονται έλεγχοι

Σημείωσε ότι: δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά κανένα ιατρικό αποτέλεσμα, οι ποιοτικές ελέγχοι των συστατικών δεν έχουν δοκιμαστεί και η χρήση του προϊόντος μπορεί να συνιστά κίνδυνο για την υγεία.  Το προϊόν έχει προωθηθεί σε κοινωνικά δίκτυα όπως το TikTok και το διαδίκτυο για την αντίκτυπο που έχει στη μείωση των λιπιδίων στο πρόσωπο και κάποια μέρη του σώματος.

Τι έχει μέσα;

Η Swissmedic διενήργησε αναλύσεις σε δείγματα “Lemon Bottle” που στοχεύουν  στο λιπώδες ιστό (σωματικό λίπος) από διάφορες πηγές και ανέδειξε σημαντικές ανισότητες στις δηλώσεις συστατικών μεταξύ των δειγμάτων, που χαρακτηρίστηκαν παραπλανητικές. Ενώ η συσκευασία αναφέρει ότι το “Lemon Bottle” περιέχει κυρίως βρωμελαΐνη, λεκιθίνη, ριβοφλαβίνη και άλλα φυσικά συστατικά, οι ελέγχοι απέδειξαν ανομοιότητες, μερικά δείγματα να μην περιέχουν κανένα από τα αναγραφόμενα συστατικά στη συσκευασία.

Η Swissmedic προειδοποιεί για τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με τη χρήση του “Lemon Bottle” λόγω της έλλειψης ελέγχου της ποιότητας των συστατικών. Το ρυθμιστικό όργανο υπογραμμίζει ότι τα προϊόντα που μπορούν να ενέσουν κάτω από το δέρμα, όπως το “Lemon Bottle”, κατατάσσονται ως φαρμακευτικά προϊόντα που απαιτούν άδεια και δεν πρέπει να πωλούνται ως καλλυντικά προϊόντα. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ανάλογη οδηγία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ή τη τον ΕΟΦ.

Θέλω να χάσω βάρος – τι κάνω;

Η παχυσαρκία είναι νόσος και μάλιστα θεραπεύσιμη. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν αξιόπιστες και ασφαλείς φαρμακευτικές αγωγές που μπορεί να σας συστήσει ο γιατρός σας πάντα σε συνδυασμό με ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο φτιαγμένο από έμπειρο διαιτολόγο. Ο έλεγχος και η μείωση του βάρους δεν είναι ένα αγώνας ταχύτητας, ούτε κοσμητικό πρόβλημα.

 

πηγη: Swissmedic 

Share: